Biografi

Kevin Hovdahl Holmli Vokalist, f. 25. januar 1992, og oppvokst i Verdal.

Kevin HH 9

Kevin kommer fra Stiklestad i Verdal i Nord-Trøndelag. Verdal er en by med lange og sterke tradisjoner når det kommer til kulturliv. Kulturkommune er et begrep mange bruker når de beskriver kommunen. Det er et teaterlag i hver grend, og store scener både i sentrum og på Stiklestad. Størst av alle er Verdal Teaterlag, det amatørteaterlaget som rekruterer flest profesjonelle skuespillere i landet og som er kjent for sitt gode amatør/profesjonell-samarbeid. Verdal kan også by på «Spelet om Heilag Olav» – alle spels mor, som det kalles. I spelet får virkelig amatørene spille på samme plan som de profesjonelle og lære av de aller beste, sommer etter sommer.

Kevin har vært så heldig å fått være med på mye av dette, og mye mye mer..

Kevin startet å synge allerede som veldig liten og når han ble 8 år begynte han å gå til sangpedagog. Gjennom kulturskolen i Verdal ble det mange ulike underholdningsoppdrag; gamlehjem, kjøpesenter, kirkekonserter samt kulturskolens egne konserter.

Kevin gikk på Stiklestad Barneskole, og hvert år fra 1. – 7. klasse ble det satt opp skoleteater. Dette var Kevin’s første møte med teaterscenen, noe som la grunnlaget for starten i Verdal Teaterlag sommeren 2004, da med en liten rolle i forestillingen «Jensvukkunatt».

Høsten 2004 fikk Kevin tilbudet om å komme på audition for juleshowet til D.D.E. Han fikk etter dette tilbud om å bli med på turnè og takket selvfølgelig ja til dette. Juleshowet var på turnè i ca. en måned, og det var totalt 40 konserter.

«Applaus, for ikke å si massiv applaus, fikk også en annen ung, mannlig sanger. I Nord-Norge har unge Kevin Holmli fra Verdal høstet jubelkritikker. Han gjorde ikke rosen til skamme og fikk fortjent applaus for sin framføring av «O ‘helga natt».»

Trønder-Avisa, desember 2004

Kevin DDE

Juleshowet hadde siste konsert 18. desember, i Oslo. Da var det å dra rett videre til Verdal da en rolle i Verdal Teaterlags «Verdal vs. Vegas» ventet. Premiere 28. desember.  Det ble en travel førjulstid, men det var virkelig en høst og en vinter der Kevin på mange måter fikk sitt «gjennombrudd».

«Kevin Holmlis presentasjon av «Jeg reiser alene» kan smelte stål.»

Adresseavisen, desember 2004

Etter flere konserter med kulturskolen i 2005, veldedighetskonsert på Steinkjer og deltagelse på scenen på Verdalsmartnan ble høsten nok en gang fyllt med teater. Kevin fikk rollen som «lilleulv» i musikalen Rockeulven med Verdal Teaterlag.

På våren i 2008 fikk Kevin rollen som Peter Pan, i Leirådal Spellags «Peter Pan». Etter mange forestillinger og mye skryt i media gikk han videre til rolle i Styggdalsspelet på Stiklestad samt konserter med MOT. Askil Holm kom til Verdal og tok med seg ungdommer for å lage konserter for ungdomsskolene og en åpen konsert for alle sammen. Etter disse konsertene ble 6 ungdommer plukket ut til å kore på «MOT-sangen», blant annet Kevin. Sangen skulle spilles inn i studio, og det ble laget musikkvideo.

Kevin Holmli MOT

Denne sommeren ble det flere konserter, blant annet på Stiklestad Nasjonale Kultursenter og i Folkeparken i Verdal, han sang også i flere bryllup. På sensommeren fikk han hovedrollen i Røde Kors-musikalen «Det vi itj fikk sagt» og han var med da Verdal Teaterlag satte opp sin jubileumsforestilling for å feire 40 år.

2009 startet med deltagelse i fylkesmønstring i UKM og fortsatte med Styggdalsspelet, konserter og X-factor. Kevin ble topp 100 av totalt 9000 deltagere, og røk ut under opptakene i Oslo, for semifinalene startet. Sommeren bragte frem rolle i Spelet om Heilag Olav på Stiklestad etterfulgt av en høst med ulike roller i musikalen Annie på Steinkjer og rolle i «Mens vi venter på BØR» på Verdal. «Mens vi venter på BØR» ble ferdig i starten av 2010. Våren 2010 fikk Kevin rollen «Albert Rosendal» i Styggdalspelet. På sommeren var det «Trym fra Bjørnstad», en av hovedrollene i «Silkeskjegg» på Steinkjer, som skulle spilles etterfulgt av rollen «Halle Torgeirson» i Spelet om Heilag Olav.

Høsten 2010 og våren 2011 ble hovedfokus på avgangsåret ved Inderøy VGS. Mye jobbing med sang og musikkfremføringer frem mot eksamen i sang våren 2011. Kevin fortsatte også i 2011 i rollen som «Albert Rosendal» i Styggdalsspelet og brukte våren og sommeren til både sang og teater. Når høsten kom var det klart for å flytte på seg. Turen gikk til Bømlo Folkehøgskule og musikal og teaterlinja. Linja satte opp to musikaler iløpet av året. Highlight-musikalen «TIME’s UP!» og musikalen RENT.

Etter året på folkehøyskole gikk turen tilbake til Nord-Trøndelag og Verdal. Når det skulle velges skole videre var det et veldig vanskelig valg. Skulle det ble musikkutdanning eller en utdanning i økonomi og administrasjon. Valget falt til slutt på økonomi og administrasjon, noe som virket overraskende på mange. «Hvorfor går du ikke videre med sangen?» var et spørsmål som dukket opp om og om igjen. Svaret er ikke krystallklart, men økonomi og administrasjon vil føre til en god og sikker jobb. Kevin vil aldri slutte med teater eller sang, men foreløpig blir det ikke utdanning innen det. Hvem vet, kanskje blir det musikk det ender opp på til slutt?

Kevin kom inn på bachelorstudiet ved Høgskolen i Nord-Trøndelag avdeling Steinkjer og startet der høsten 2012. Selv om studiet er i Steinkjer bor Kevin fortsatt hjemme i Verdal. Etter en lang høst ble det klart for Elvis-kabareten «The King is Back!» med Verdal Teaterlag. Premieren var i desember 2012 og forestillingene gikk for fulle hus godt ut i januar 2013.

 

Utdanning:

 • Inderøy Videregående skole
  2008-2011
  Studiespesialiserende med språk, samfunnsfag og musikk.
 • Bømlo Folkehøgskule 
  2011-2012
  Musikal og teater
 • Høgskolen i Nord-Trøndelag
  2012-2015
  Bachelorgradstudium.- Økonomi og Administrasjon

Min LinkedIn-profil:
Vis Kevin Hovdahl Holmli sin LinkedIn-profilVis profilen til Kevin Hovdahl Holmli