«Klangen av livet» i Flatangernytt!

«Klangen av livet»-konsertene er nå ferdige og vi det har vært en fantastisk opplevelse. Vi har virkelig hatt det moro på scenen og vi har fått inntrykket av at det har smittet over på publikum.

Jeg vil gjerne få takke Wenche, Ola, Bjørn Arild og Morten som har gjort denne konsertdrømmen til en virkelighet. Det har gitt mersmak, og vi kommer nok tilbake igjen etterhvert. For min del vil jeg ha en del andre prioriteringer i tiden fremover. Blant annet skal jeg ha hovedrollen Danny Zuko i «Grease» med premiere 8.mars i Verdal og en av hovedrollene «Nick Piazza» i musikalen «FAME» med premiere 28. mars på Levanger.

 

Tilbakemeldingene på «Klangen av livet» har vært fantastiske og Flatangernytt skrev en veldig fin kritikk fra konserten som jeg tenkte jeg skulle gjengi her.

For å lese artikkelen og andre nyheter fra Flatanger kan dere klikke dere inn på www.flatangernytt.no

Klangen-WogK_2

Wenche og Kevin sang rett til hjertet

Når sangen ikke bare er vakker, men også treffer hjertet hos publikum – da har artistene lyktes med å skape noe utenom tid og rom.

Søndagens konsert «Klangen av livet» i Vik kirke var en slik opplevelse.

Flatangers egen Wenche Anita Larsen Dahle og verdalingen Kevin Hovdahl Holmli har – sammen med dyktige musikere – skapt en konsert helt utenom det vanlige.

– Vi vil gi dere våre tanker om livet, og kanskje hver og en av dere kan finne klangen i deres eget liv, sa Kevin.

Om livet

For konserten handlet om livet og ikke minst hva vi gjør ut av det livet vi lever. Sangene ble bundet sammen av små anekdoter, fortalt av de to sangerne, som tross ulik alder, har mye felles.

Publikum kan takke Marit Halvorsen i Verdal teaterlag for at de to fant sammen. Hun mente at stemmene deres passet godt i lag, og sørget for at de fikk en duett i Elvis-forestillingen for drøyt ett år siden.

Sangen derfra, «Don’t cry daddy», sto selvsagt også på programmet for søndagens konsert.

Flere andre kjente sanger ble også tolket av sangerne og musikerne. De imponerte med en jazz-versjon av «Vem kan segla», og Kevin Hovdahl Holmli viste sitt register i «Butterfly kisses».

Dyktige musikere

De tre musikerne Ola Wist Holmen på tangenter, Bjørn Arild Aksnes på kontrabass og Morten Reinås på gitar bidro sterkt til den flotte musikalske opplevelsen. De hadde også sin egen avdeling med to nummer, der det ene var et dikt av sparbyggen Andreas Gjermstad, framført av Bjørn Arild Aksnes.

Gode musikere og flotte sangere gjorde konserten i Vik kirke til en stor opplevelse. Fra venstre: Morten Reinås, Bjørn Arild Aksnes, Wenche Anita Larsen Dahle, Kevin Hovdahl Holmli og Ola Wist Holmen.

Ola Wist Holmen har arrangert alle sangene, og gitt dem et særpreg slik at publikum nærmest oppdager dem på nytt. Et utrolig godt samspill mellom sangerne og musikerne bidrar også til å løfte konserten.

Kevin og Wenche har begge flotte stemmer, og de kan synge følelsesladet og vart som i «Motherless child» og «Butterfly kisses», men også med mer trøkk.

Klangen av livet var gjennomgangstonen, og Kevin ga organisasjonen «MOT» mye av æren for at han nå står på en scene. Han framførte «Man in the mirror», som handler nettopp om at du må starte med deg selv, om du vil forandre verden.

Egne sanger

Wenche har skrevet fire av sangene som ble framført, og den første var «Øya i eventyrlandet», som handler om Bjørøya. Øya var på 1800-tallet med i konkurransen om å få byen i Namdalen, men den ble som kjent lagt til Bråholmen og fikk navnet Namsos.

Wenche Anita Larsen Dahle synger med trøkk og innlevelse.

– Å vokse opp i havgapet gjør noe med deg. Du lærer deg å sette pris på naturen, og jeg er stolt av å være fra Flatanger, sa Wenche, før hun framførte den vakre sangen om eventyrøya.

Mot slutten av konserten kom de tre andre sangene hennes, og spesielt «Kor vart det tå aill drømman» ble en sterk opplevelse både for sangeren og publikum.

Den skrev Wenche da hennes mor ble syk for to år siden, og hun framførte den i hennes begravelse et halv år etterpå.

– Jeg vil at sangen skal leve videre, sa hun til publikum, og innholdet i sangen går rett i hjertet på de fleste av oss.  Den handler om hvordan livet har vært, hvordan vi har utnyttet tiden vi har og ikke minst – har vi fått leve ut drømmene våre?

Den nest siste sangen, «Deinj finaste tia» handler om å se det vakre i naturen uansett årstid, og er en hyllest til naturen rundt oss.

Det er sjelden med stående applaus i Vik kirke, men søndag kveld skjedde det til og med to ganger, både før og etter siste nummer «Klangen av livet» – som appellerer til oss om å finne klangen i vårt eget liv.

Klangen-WogK_4

100 mennesker i kirka

Publikum var full av lovord etter konserten, og mange måtte fram med lommetørkleet. Artistene selv var også fornøyd med konserten, som var den andre av to konserter. Den første ble holdt i Stiklestad kirke fredag kveld og samlet vel 90 publikummere – og rundt 100 fant vegen til Vik kirke.

– Det var veldig artig at det kom så mye folk. Det er en drøm å få heim og gjøre dette, og da er det så artig at folk vil komme for å høre, sier Wenche Anita Larsen Dahle til Flatangernytt.

Hun og Kevin Hovdahl Holmli har satset sparepengene på de to konsertene, som har vært planlagt i ett år. Med det gode besøket og sponsing, kan de senke skuldrene og konstatere at de så vidt vil gå i pluss.

– Blir det flere konserter?
– Nei, vi har ikke planlagt flere. Men om vi får spørsmål, kan vi gjerne vurdere det – eller synge deler av programmet, sier Wenche.

Av Ove Magne Ribsskog
Klangen-alle_7